သီတဂူစတား

သီတဂူစတား

30 September 2010

မွန္ကန္စြာ စားေသာက္နည္း

အစာအဟာရနွင္႔ မွန္ကန္စြာ စားေသာက္နည္း
ယခုအခါတြင္ ကမၻာအနွံ႔ရွိ နိုင္ငံေပါင္းမ်ားစြာတြင္ က်န္းမာေရးအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ သင္႔ေတာ္ၿပီး အဟာရဓာတ္ မွ်တစြာ ပါ၀င္ေအာင္ စီမံၿပဳလုပ္ထားသည္ ဆုိသည္႔ အသင္႔သံုးစြဲ နုိင္ေသာ အစားအစာထုတ္မ်ား စည္သြပ္ဗူးမ်ား၊ ေဖ်ာ္ရည္ပုလင္းမ်ား အမ်ိဳးစံုလင္စြာ ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိပါသည္။ ထုိအစားအစာမ်ားသည္ ကြ်နု္ပ္တုိ႔ နုိင္ငံသုိ႔ ယခုအခါ နည္းမ်ိဳးစုံၿဖင္႔ ၀င္ေရာက္လာကာ ေစ်းဆုိင္ၾကီးမ်ား၊ စတုိးဆုိင္ႀကီးမ်ား၌ ေစ်းနွဳန္းမ်ား ႀကီးမားလွေသာ္လည္း ေရာင္းမေလာက္ေအာင္ပင္ ၿဖစ္ေနေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရေလသည္၊ လူအမ်ားစုသည္ အၿမဲတန္းလုိလုိပင္ က်န္းမာနုပ်ိဳေစမည္႔ အစားအစာမ်ား၊ အိပ္ေပ်ာ္စား၀င္ေစသည္႔ အစားအစာမ်ား၊ ခြန္အားတုိးပြားေစသည္ ဆုိသည္႔ အစားအစာအသစ္မ်ားကုိ ေငြကုန္ခံကာ စမ္းသပ္စားသံုးၾကည္႔ရန္ အၿမဲတန္း ၀န္မေလးတတ္ၾကေပ။ နည္းနည္းသာ စားရၿပီး မ်ားမ်ားခြန္အားၿဖစ္ေစသည္ဆုိေသာ အစားအစာမ်ား(ဥပမာ- ငွက္သုိက္၊ ဂ်င္စင္းၿမစ္)ဆုိလွ်င္ ေငြၾကိဳေပးၿပီး မွာထားရသည္႔ အေၿခအေနမ်ိဳး၌ပင္ ရွိေနသည္ဟု ဆုိပါသည္။

ယခုအခါ ကြ်နု္ပ္တုိ႔ နုိင္ငံတြင္ အမ်ား သံုးစြဲေနၾကေသာေဟာလစ္၊ အုိဗာတင္း၊ မုိင္လုိ၊ေကြကာအုပ္ ေမာ္တုိဗာ စသည့္ခြန္အားကုိ တုိးပြားေစသည္ဆုိသည့္ ေစ်းနွဳန္းႀကီးမားလွေသာ အဟာရမွဳန္႕ ေဖ်ာ္ရည္ ပုလင္းမ်ားသည္ ပုံမွန္ က်န္းမာေနသူမ်ားအဖုိ႔ မလုိအပ္ေခ်။ ေရာဂါဘယ ၿဖစ္ပြားၿပီး နာလန္ထစ လူနာမ်ား အသက္အရြယ္ၾကီးၿပီၿဖစ္ေသာ သက္ၾကီး ရြယ္အုိမ်ားအတြက္သာ အက်ိဳးရွိနုိင္ပါသည္။
ကြ်နု္ပ္တုိ႔ ေန႔စဥ္စားသုံးေနသည္႔ ထမင္း၊ ဟင္း၊ အသား၊ ငါး၊ ငါးပိရည္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ တုိ႔စရာ စသည့္အဓိက အစားအစာမ်ားသည္ ကြ်နု္ပ္တုိ႔အတြက္ လုိအပ္ေသာ ပရိုတင္းေခၚ အသားဓာတ္၊ ကစီဓာတ္၊ အဆီဓာတ္နွင္႔ ဗုိက္တာမင္ဓာတ္မ်ား ၿပည္႔စံုလံုေလာက္စြာ ပါရွိေနၿပီး အကုန္အက်လည္း သက္သာ အဟာရဓာတ္မ်ားကုိလည္း ၿပည္႔စံုညီမွ်စြာ ပါရွိေစပါသည္၊ ေစ်းႀကီး ေပးရေသာ ခြန္အားကုိ အၿမန္တုိးပြားေစ သည္ဆုိေသာ မည္သည္႔ အစားအေသာက္ ပုလင္းမ်ား၊ အဟာရမွဳန္႔မ်ားကုိမွ အထူးတလည္ ၀ယ္ယူစားေသာက္ရန္ မလုိအပ္ပါ။
အစားအေသာက္ ေၾကာ္ၿငာမ်ားတြင္ ေရးသား ေဖၚၿပထားခ်က္ အမ်ားစုမွာ အထူးေကာင္းေၾကာင္း အမႊန္းတင္ထားၾကပါသည္။ တစ္မ်ိဴးတည္းေသာ အစားအစာကုိ စားရံုမွ်နွင္႔ က်န္းမာေရးကုိ ၿပည္႔စံုေကာင္းမြန္ အားရွိေစေသာ အာနိသင္ ရွိသည္ဆုိသည္႔ အစားအစာမ်ိဳး မရွိနုိင္ပါ။ ထုိ႔အတူ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကုိ အထူးေလွ်ာ႔က်ေစသည္ဆုိသည္႔ အထူးအစားအစာမ်ိဴးလည္း မရွိနုိင္ပါ။ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကို အမွန္တစ္ကယ္နွင္႔ ထိထိေရာက္ေရာက္ ေလွ်ာ႔က်ေစေသာ နည္းလမ္းမွာ အစားအစာကုိ ေလ်ာ႔စားနုိင္ရန္ စိတ္ကုိနုိင္ေအာင္ ထိမ္းထားေသာနည္းပင္ၿဖစ္သည္။

ကြ်နု္ပ္တို႔သည္ က်န္းမာေရးနွင္႔ ၿပည္႔စံုေနနုိင္ရန္ အတြက္ လုိအပ္ေသာ အေၿခခံအခ်က္ႀကီး ေလးခုၿဖစ္သည္႕ ကံ၊ စိတ္၊ ဥတု၊ အာဟာရတုိ႔ ႕ အနက္ အာဟာရသည္ မ်ားစြာ အေရးႀကီးလွေပသည္။ ကမာၻေပၚရွိ သက္ရွိသတၱ၀ါမ်ား အားလံုးနွင္႔ ယွဥ္လုိက္ပါက ကြ်န္ပ္တုိ႔ လူသားမ်ားေလာက္ အစံုစားေသာ သတၱ၀ါဟူ၍ မရွိပါ။ ထုိကဲ႔သုိ႔ အစံုစားေလ႔ ရွိသည္႔အေလ်ာက္ အာဟာရဓာတ္ မ်ိဴးစံုပါရွိသည့္ အစားအေသာက္မ်ိဳးစံုကုိ ရွာေဖြ စားေသာက္တတ္ၾကသည္။ မည္သည့္ အစားအစာသည္ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ မည္သုိ႔ေသာ အက်ိဴးကုိ ရရွိေစသည္ဆုိသည့္ အခက္ကုိလည္း လြန္ခဲ့ေသာ နွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကပင္ လူသားတုိ႔သည္ ေလ့လာ စူးစမ္း ရွာေဖြခဲ႔ၾကသည္။ လူမ်ိဳး တစ္မ်ိဳးစီ၌လည္း မိမိတုိ႔ ေနထုိင္ရာ ေဒသ၊ ဓေလ႔ ထံုးစံမ်ားအလုိက္ အစြမ္းထက္သည္ဟု ယံုၾကည္ေသာ အစားအစာ၊ ေဆးၿမစ္ ေဆးပင္မ်ား အသီးသီး ရွ္ိတတ္ၾကသည္။ အစဥ္ အဆက္လည္း ယံုၾကည္ေသာ အစားအစာ၊ေဆးၿမစ္၊ ေဆးပင္မ်ား အသီးသီး ရွိတတ္ၾကသည္။ အစဥ္အဆက္လည္း ယံုၾကည္ လက္ခံ စားသံုးခဲ႔တတ္ၾကသည္။

ဥပမာ- ငွက္သုိက္၊ ဂ်င္ဆင္းၿမစ္၊ သစ္ၾကားသီး၊ ၾကံခ််ိဳ၊ ေမ်ာက္ေသြး၊ မေရွာ့ၿမစ္ စသၿဖင့္ လူတုိ၏ ခြန္အားကုိ အံ့ၾသဖြယ္ရာ ေကာင္းေလာက္ေအာင္ တုိးပြားေစကာ က်န္းမာနုပ်ိဳ အသက္ရွည္ေစသည္ ဆုိသည့္ စားေသာက္ ဖြယ္ရာမ်ားလည္း အစဥ္အဆက္ ယခုေခတ္တုိင္ေအာင္ ယံုၾကည္ သံုးစြဲေနၾကစဲပင္ၿဖစ္သည္။ မည္သုိ႔ပင္ဆုိေစ မိမိ စားေသာက္ေသာ အဓိက အစားအစာမ်ား၌ အာဟာရဓာတ္မ်ား ၿပည္႔စံုလံုေလာက္ မွ်တစြာ ပါ၀င္ရန္ လြန္စြာ အေရးၾကီးပါသည္။ ဥပမာအားၿဖင့္ သစ္ၾကားသီးစားက ဥာဏ္ေကာင္းသည္ဆုိၿပီး ေန႔စဥ္ သစ္ၾကားသီးခ်ည္း ထုိင္စားေနရံုၿဖင္႔ ဥာဏ္ေကာင္းလာမည္ မဟုတ္ပါ။ ဆရာ၀န္ မခၚရလွ်င္ပင္ ကံေကာင္းလွေပမည္။ ထုိ႔အတူ အားရွိေစသည္႔ အစားအစာမ်ားဟု ဆုိၿပီး ေန႔စဥ္ ၾကက္ဥ၊ ႏြားနုိ႕၊ ေၿမပဲ၊ ငွက္ေပ်ာသီး စသည္တုိ႔ ခ်ည္းသာ ေန႔စဥ္စားသံုးေန၍လည္း မၿဖစ္နုိင္ေပ။
အေရးၾကီးသည္မွာ ကြ်နု္ပ္တုိ႕ ေန႔စဥ္ စားသံုးေနသည္႔ အဓိက အစားအစာမ်ား၌ ပရုိတိန္းေခၚ အသားဓာတ္၊ ကစီဓာတ္၊ အဆီဓာတ္၊ ဗုိက္တာမင္ဓာတ္မ်ားနွင္႔ ေရဓာတ္တုိ႔ အသီးသီး မွ်မွ်တတ ပါ၀င္ရန္ အလြန္ပင္ အေရးၾကီးပါသည္။ထုိုသိ႔ု အာဟာရဓာတ္မ်ား မွ်တၿပည္႔စံုစြာ ပါရွိရန္အတြက္ ထမင္း၊ အသားမ်ိဳးစံု၊ ငါး၊ ပဲ ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ငါးပိရည္ တုိ႔စရာ စသည္ၿဖင္႕ အစားအစာမ်ားကုိ မွ်မွ်တတ အမ်ိဳးစံုလင္ေအာင္ စားေသာက္ရပါမည္။ သုိ႔မွာသာ က်န္းမာေရးနွင္႔ ညီညႊတ္မွဳ ရွိေစေသာ စားေသာက္နည္း မည္ပါသည္။

အစားအစာ စားေသာက္မွဳ ပံုစံနွင္႔ အၾကိမ္ေပါင္း
သာမာန္လူလတ္တန္းစား လူအခ်ိဳ႕နွင္႔ ခ်မ္းသာသူတုိ႕သည္ မိမိတု႔ိ၏ က်နး္မာေရး အတြက္ တစ္ေန႔ လုိအပ္ေသာ အစားအစာ ပမာဏထက္ မ်ားစြာ ပုိမုိစားေသာက္ ေနေလ႔ရွိေၾကာင္း ေတြ႔ရွိ ရပါသည္။ အမွန္တကယ္တြင္ ထုိသုိ႔ လုိအပ္သည္ထက္ ပုိစားမိေသာ အစားအစာသည္ၾကာလာသည္နွင္႕အမွ်ကုိယ္အေလးခ်ိန္ရွိသင္႔ သည္ထက္ ပုိ၍၀လာေစၿပီး မိမိ၏ က်န္းမာေရးကုိ ထိခုိက္ေစနုိင္ပါသည္။
ကြ်နု္ပ္တုိ႕သည္ သာမာန္အားၿဖင္႕ နံနက္အိပ္ယာထၿပီးေနာက္ ပဲၿပဳတ္နွင္႕ထမင္း၊ နံၿပား၊ အီၾကာေကြး၊ေပါင္မုန္႔၊ ေကာ္ဖီ၊လဘက္ရည္ စသၿဖင္႔ နံနက္ေစာေစာစာကုိ ဦးစြာ စားေသာက္တတ္ေလ႔ ရွိၾကသည္။ ထုိ႔ေနာက္ ေန႔လည္(၁၂)နာရီခန္႔တြင္ ေန႔လည္စာ ထမင္းကုိ အ၀စားေလ႔ ရွိၾကသည္။ထုိ႔ေနာက္ ညစာ ထမင္းကုိ ညေန(၆)နာရီ(၇)နာရီ ၀န္းက်င္ခန္႕ တြင္စားေသာက္ေလ႔ ရွိၾကသည္။တခ်ိဳ႔က ေန႔လည္ခင္း (၂)နာရီ (၃)နာရီ ခန္႔တြင္ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဘက္ရည္ တုိ႔ကုိေသာက္တတ္ၾကသည္။ အထက္ပါ စားေသာက္မွဳ႕ ပံုစံသည္ ကြ်နု္ပ္တုိ႔ ၿမန္မာ လူမ်ိဳးမ်ားအတြက္ က်န္းမာေရးနွင္႔ ၿပည္႔စံုေစသည္႔ စားေသာက္မွဳ႕ ပံုစံေကာင္း တစ္ခုပင္ၿဖစ္သည္။
သုိ႔ရာတြင္ အခ်ိဳ႕သည္ အဓိက ထမင္းခ်ိန္မ်ား ၾကားတြင္ ကိတ္မုန္႔ ၊ ေပါင္မုန္႔၊ စမူဆာ၊ ပလာတာ၊ မုန္႔ဟင္းခါး၊ လက္သုတ္၊ မုန္႔တီ၊ ေခါက္ဆြဲ အစရွိေသာ အစားအစာမ်ားကုိ အ၀ စားေသာက္တတ္ၾကသည္။ မည္သည္႔ အခါမွ ဗုိက္ၿပည္႔ေအာင္ အစားအစာမ်ားကုိ စားသံုးရန္မသင္႔ပါ။ ဤကိစၥသည္ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေနေစရန္၊ အတြက္ အေရးၾကီးပါသည္။ အစာမေၾက ၿဖစ္ေစရန္အတြက္လည္း ထုိသုိ႔ ဗုိက္ကားေနေအာင္ စားေသာက္မွဳကုိ ေရွာင္ၾကဥ္ရပါမည္။

က်န္းမာေရးနွင္႔ အစဥ္ ညီညႊတ္ေနေစရန္ အတြက္ အစားအစာမ်ား စားေသာက္ရာတြင္ တစ္ေန႔လွ်င္ တစ္ခါ နွစ္ခါတည္းၿဖင့္ ဗုိက္ၿပည္႔ေအာင္ ထမင္းကုိ အ၀မစားသင္႔ဘဲ တစ္ခါစားလွ်င္ နည္းနည္း မွ်တရံု စားၿပီး အၾကိမ္ ပုိမုိစားၿခင္းက ပုိမို သင္႔ေတာ္ ေကာင္းမြန္ပါသည္။ တစ္ေန႔တာအဖုိ႕ အေကာင္းဆံုးေသာ စားေသာက္နည္းမွာ နံနက္အိပ္ယာထတြင္ အေတာ္အသင္႔ စားေသာက္ရပါမည္။ ထုိ႔ေနာက္ေန႔လည္( ၁၂)နာရီခန္႔တြင္ အတန္အသင္႔သာ စားေသာက္သင္႔ပါသည္။ ဆႏၵရွိပါက ေန႔လည္(၃)နာရီေလာက္တြင္ ေဖ်ာ္ရည္(သုိ႔) လက္ဘက္ရည္၊ ေကာ္ဖီတုိ႕ကုိ တစ္ခြက္မွ်သာ ေသာက္သံုးသင္႔ပါသည္၊ ထု႔ိေနာက္ ည(၆)နာရီ ခန္႕တြင္ ညစာ ထမင္းကုိ ခပ္နည္းနည္းသာ စားေသာက္သင္႔ပါသည္။ ထုိ႔ေနာက္ ည (၉)နာရီ (၁၀)နာရီခန္႔တြင္ ဆႏၵရွိပါက ေဖ်ာ္ရည္တစ္မ်ိဳးမ်ိုဳးကုိ တစ္ခြက္မွ် ေသာက္နုိင္ပါသည္၊ သုိ႔ေသာ္ ေကာ္ဖီ၊လက္ဘက္ရည္ နွင္႔ အစာေခ်ရန္ ခက္ခဲေသာ အစားအစာမ်ားကုိမူ အိပ္ယာမ၀င္ခင္ စားသံုးၿခင္းကုိ ေရွာင္ၾကဥ္သင္႔ပါသည္။

မွန္ကန္ေသာ ခ်က္ၿပဳတ္နည္း
အိမ္အမ်ားစုတြင္ အစားအစာမ်ားတြင္ ပါရွိသည္႔ တန္ဖုိးရွိလွေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ားကုိ မွန္ကန္စြာ မခ်က္ၿပဳတ္တတ္ေသာေၾကာင္႔ ဆံုးရံွဳးလ်က္ ရွိေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရပါသည္။ ဥပမာ အားၿဖင္႕ အသီးအနွံမ်ားကုိ ေရထဲ႔ၿပီး ခ်က္ၿပဳတ္သည္႔ ေရကုိသြန္ပစ္တတ္ၾကပါသည္။ ထုိေရကုိ မည္သည္႔အခါမွ သြန္မပစ္ရပါ၊ အသီးအနံတုိ႔၏ အာဟာရဓာတ္ အမ်ားအၿပား သည္ ထုိေရထဲတြင္ ပါ၀င္ေနေသာေၾကာင္႔ ၿဖစ္ပါသည္။ ထို႔အတူပင္ ကြန္ပ္တုိ႔သည္ ထမင္းကုိ ေရခန္းခ်က္ၿပဳတ္ စားေသာက္ ရပါမည္။ အယ္ေၾကာင္႔ဆုိေသာ္ ထမင္းကုိ ထမင္းရည္ ငွဲ႔ၿပီးခ်က္ပါက ထုထမင္းရည္ထဲတြင္ ဆန္မွ ရရွိနုိင္မည္႔ ေၿမာက္မ်ားစြာေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ားသည္ ထုိငွဲ႔ပစ္လုိက္ေသာ ထမင္းရည္ထဲတြင္ ပါ၀င္သြားေသာေၾကာင္႔ ၿဖစ္သည္။

အဆီထုတ္ထားေသာ နုိ႔
အဆီထုတ္ထားေသာ နုိ႔သည္ ေကာင္းမြန္ေသာ အစာတစ္ခု ၿဖစ္ပါသည္။ သူ႔တြင္ ရုိးရိုးနုိ႔ တြင္ပါ၀င္ေသာ တန္ဖုိးရွိသည္႔ အာဟာရဓာတ္မ်ား အားလံုးပါ၀င္ၿပီး အဆီ တစ္မ်ိဴးတည္းသာ မပါ၀င္ၿခင္းၿဖစ္သည္။ ပံုမွန္ရိုးရိုး နုိ႔ တစ္ခြက္ ၌ အာဟာရဓာတ္ ပမာဏ(၁၈၀) ကယ္လုိရီခန္႔ ပါ၀င္ၿပီး အဆီထုတ္ထားေသာ နုိ႔ တစ္ခြက္၌မူ (၆၀) ကယ္လုိရီခန္႕သာ ပါ၀င္ပါသည္။

ေဒါက္တာေအာင္ေမာ္၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ေဆာင္းပါးကို ေရးကူးေပးေသာ မစပယ္(လွဆန္းယဥ္)အား အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။

သဗၺေရာေဂါ ၀ိနႆႏၱဳ= ေရာဂါခပ္သိမ္း ေအးျငိမ္းၾကပါေစကုန္သတည္း။ အေရာဂါ ဒီဃာယုေကာ ဘ၀- ေရာဂါကင္းကြာ အသက္ရွည္ၾကပါေစကုန္သတည္း----------။

သီတဂူစတား
၃၀-၉-၂၀၁၀

0 comments:

ဤဘေလာ့ဂ္ ေရးသားသူသည္

ဤဘေလာ့ဂ္ ေရးသားသူသည္
စာေရးသူ သီတဂူစတား၏ဘ၀ကို အမရပူရျမိဳ႕ မဟာဂႏၶာရုံေက်ာင္းတုိက္မွ အေျခခံက်က် စနစ္တက် တည္ေဆာက္ေပးခဲ့သည္၊ ထုိ႔ေနာက္ သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသိုလ္မွ ထုိရရွိလာေသာ ဘ၀ကို အသုံးခ် ဘ၀ေရာက္ေအာင္ ဖန္တီးေပးခဲ့သည္၊ ထုိ႔ေၾကာင့္ ဤဘေလာ့ဂ္သည္ ဘ၀ႏွစ္ခုကို ေပါင္းစပ္ထားျခင္းျဖစ္သလုိ သီတဂူစတား၏ ဘ၀ႏွစ္ခုကို ထင္ဟပ္ေစပါသည္။

သီတဂူစတား သုိ႔ဆက္သြယ္ရန္---

အရွင္ေကာ၀ိဒသိရီ (သီတဂူစတား) Kovida
Sitagu International Buddhist Academy (YGN)
Dagon (North), Yangon, Myanmar
Phone: 09-7956-30013/09-250 790 483

အီေမးလ္= sitagustar.0073@gmail.com ၊ sitagustar2010@gmail.com

2009 ခုႏွစ္ အတြက္ အကယ္ဒမီဆု

rel.gif အေကာင္းဆံုး သာသနာေတာ္အက်ိဳးျပဳ စာေပဘေလာ့ဂ္ဆု အတြက္ သီတဂူစတားေက်းဇူးစကား အနည္းငယ္မွ် ေျပာပါရေစ။ ႏွမ္းတစ္လုံးတည္းႏွင့္ ဆီမျဖစ္သလုိ သီတဂူစတား တစ္ေယာက္တည္းႏွင့္ ဘေလာ့ဂ္ဆုရဘုိ႔ဆုိတာ မျဖစ္ႏုိင္ပါဘူး။ စည္းလုံးမႈရဲ့ အင္းအားတစ္ခုတည္းႏွင့္ ရရွိလာျခင္းျဖစ္ပါသည္။ သီတဂူစတားကုိ အားေပးၾကတဲ့ စာဖတ္ပရိသတ္၊ သီတဂူစတားအား ဘေလာ့ဂ္ပညာေတြ နဲနဲခ်င္း သင္ေပးေနတဲ့ ညခင္းရဲ့လမင္း သီတဂူစတားရဲ့ ဒိုမိန္းေခါင္းစဥ္ photo ပညာျဖင့္ ပူေဇာ္ေပးေသာ ေမေမ့လျပည့္၀န္းေလး ႏွင့္ ဆုမ်ားခ်ီးျမင့္ေသာ ျမန္မာဘေလာ့ဂ္ပရပ္စ္ ႏွင့္ ျမန္မာျပည္က စာဖတ္ပရိသတ္ ၀င္ၾကည့္ႏုိင္ရန္ net လွဴေပးေသာ အေမရိကမွ ဦးကိုကိုႏွင့္ ကုိခြန္သီရိ တုိ႔ရဲ့ ေစတာနာေတြေၾကာင့္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီအတြက္ အားလုံးကို အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

သီတဂူ ကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသိုလ္ ဆက္သြယ္ရန္--

သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသုိလ္ (ရန္ကုန္)
အမွတ္-၁၀၊ ပါရမီလမ္းႏွင့္ ပင္လုံလမ္းဒါင့္၊ ေဘလီတံတားထိပ္၊ ဒဂုျံမိဳ႕သစ္ေျမာက္ပုိင္း၊
ဖုန္း-၀၁-၅၈၁ ၉၉၉/ ၅၈၁ ၈၈၈/ ၅၈၁ ၇၇၇
အီးေမးလ္=thesitagu@gmail.com

သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသုိလ္ (စစ္ကိုင္း)
စစ္ကိုင္းေတာင္၊ စစ္ကိုင္းျမိဳ႕
ဖုန္း-၀၇၂-၂၂၂၆၀။ ၂၁၆၁၁
အီးေမးလ္=thesitagu@gmail.com

ဘ၀ရဲ့အနိမ့္အျမင့္

ဘ၀ရဲ့အနိမ့္အျမင့္
ကိုယ့္ဘ၀ရဲ့ အနိမ့္ အျမင့္၊ ကိုယ့္ဘ၀ရဲ့က်ရႈံးမႈႏွင့္ ေအာင္ျမင္မႈေတြကို ကိုယ့္ရဲ့ အလုပ္ ကိုယ့္ရဲ့ အေျပာ ကိုယ့္ရဲ့ အေတြးကပဲ ဆုံးျဖတ္ေပးသြားတာပါ။

မေမ့သင့္ရာ


“လူေတြက ေသျခင္းတရားကို ေမ့ေနတတ္ၾကပါတယ္၊ ေသရမွာကို ေမ့ေနတတ္ၾကလုိ႕ပဲ အတၱေတြ မာနေတြ ဖုံးလႊမ္းျပီး တကုိယ္ေကာင္းဆန္ စိတ္ေတြ ေမြးဖြားတတ္ၾကပါတယ္၊ ထုိအခါ လူ႔ပတ္၀န္က်င္နဲ႔ အဆင္မေျပမႈေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေသျခင္းတရားကို အမွတ္ရေစျခင္းသည္လည္း လူ႕ပတ္၀န္က်င္အတြက္ အေကာင္းတကာထဲက အေကာင္းတစ္ခု ျဖစ္တယ္ဆုိတာပါပဲ။”
သီတဂူစတား
၂၈-၅-၂၀၁၂

သတင္စကား

သတင္စကား
သီတဂူစတားသည္ သီတဂူဆရာေတာ္ၾကီး၏ စီမံမႈျဖင့္ သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသုိလ္၊ ရန္ကုန္တြင္ ကထိက၊ စီမံအုပ္ခ်ဳပ္ေရးမွဴးတာ၀န္မ်ားကို ထမ္းေဆာင္လွ်က္ရွိသည္။

ကိုယ္ေရးတဲ့ ကိုယ္ေရးရာဇ၀င္

ကိုယ္ေရးတဲ့ ကိုယ္ေရးရာဇ၀င္
သီတဂူစတားသည္ စာေရးဆရာမဟုတ္ပါ သို႔ေသာ္လည္း စာေရးခ်င္ပါသည္၊ သီတဂူစတားဆုိက္ကိုလည္း ကိုယ္ပုိင္မွတ္စုသေဘာအေနနဲ႕ မွတ္တမ္းတင္ျခင္းမွ်သာျဖစ္သည္။ ၾကီးက်ယ္တဲ့ဆုိက္ မဟုတ္၍ ၾကီးက်ယ္ေသာ စာမ်ားကား မဟုတ္။ သုိ႔ေသာ္လည္း တုိလီတိုထြာ ျဗဳတ္စျဗင္ေနာင္ေလးေတြ မွတ္စုအျဖစ္ ေရးျပီး တင္ေနသူပါ။ ဒါေလးေတြက ကြ်ႏု္ပ္ရဲ့ မေျပာပါးေလာက္တဲ့ ရွိစုမဲ့စုေလးေတြ အကုန္သုံး ထုတ္ျပထားတဲ့ အမည္ေလးေတြေပါ့။ သီတဂူစတား (စာေရးသူ) အသက္ ၁၄ ႏွစ္ေလာက္ကထဲက အမရပူရဲျမိဳ႕ မဟာဂႏၶာရုံေက်ာင္းတိုက္ ဘ၀ကိုျမဳတ္ႏွံခဲ့ပါတယ္။ ထုိစာသင္တုိက္မွာဘဲ ရဟန္းေတာ္မ်ားရသင့္ရထုိက္တဲ့ အနည္းငယ္ေသာ ဘြဲ႕ေတြလဲရခ့ဲပါတယ္၊ သာသနဓဇဓမၼာစရိယ (၁၉၉၉)၊ မဟာဂႏၶာရာမိကဓမၼာစရိယ (၁၉၉၆)၊ ၀ိနယနိကာယ၀ိဒူ (၁၉၉၄)၊ အဂၤုတၱရနိကာယ၀ိဒူ (၁၉၉၈)ဘဲြ႕မ်ားမျဖစ္စေလာက္ ရခဲ့တယ္၊ ဒုတိယပုိင္းဘ၀တစ္စိတ္ကိုေတာ့ ၂၀၀၀ ခုႏွစ္ကစျပီး သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသိုလ္မွာ ရင္းႏွီးျမဳပ္ႏွံခဲ့ပါတယ္။ ထုိ တကၠသိုလ္ၾကီးမွပင္၂၀၀၁ ခုႏွစ္ွ English Diploma (2003)၊ Japanese Level 4 & 3 (2004/5)၊ ႏွင့္ ၂၀၀၇ ခု B.A (Buddhism) ဘဲြ႕ရခဲ့တယ္။ ၂၀၁၀ ခုႏွစ္ အိႏၵိယႏုိင္ငံ ပူေနးျမိဳ႕၊ ပူေနးတကၠသိုလ္မွာ (Philosophy)ဒႆနိကေဗဒႏွင့္ M.A ရရွိျပီး ယခုအခါ သီတဂူဆရာေတာ္ၾကီး၏ အေထာက္အပံ့ျဖင္ပင္ ေစာမယေကာလိပ္ ဘုံေဘျမိဳ႕၊ အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာ Ph.D အတြက္ စာတမ္းေရးျပီး က်မ္းတင္ျပီးျဖစ္ပါသည္။ ရန္ကုန္ျမိဳ႕ သီတဂူကမၻာ့ဗုဒၶတကၠသုိလ္ တြင္ ကထိကတာ၀န္ ယူလွ်က္ရွိသည္။

ဖိတ္ေခၚပါသည္

ဖိတ္ေခၚပါသည္
ေဆာင္းပါးႏွင့္ဓာတ္ပုံမ်ား The word is an invaluable like a jewel if it gives the knowledge or is able to make a person's situation change ( that is from a lower state to a higher state) with a word. In this day, there are a large number of persons who are searching for and giving it so that you are also one of them. Are you who searching for it or giving it? If you all my dhamma friends have a wish to give the profits to the people like knowledge, send it with or without photos as well as amazing photos to this very mail(sitagustar.0073@gmail.com). ကိုယ့္ရဲ့စကားတစ္ခြန္းဟာ လူတစ္ေယာက္အတြက္ အေျပာင္းလြဲေလးတစ္ခု (အေျပာင္းအလဲဆုိသည္မွာ ေကာင္းေသာ ေျပာင္းလဲျခင္း) ေပးႏုိင္မယ္ဆုိရင္ အဲဒီစကားဟာ အဖုိးမျဖက္ႏုိင္တဲ့ ရတနာပါ။ ယေန႕ ေခတ္မီးတုိးတက္ေနတဲ့ႏုိင္ငံတုိင္းမွာ လူငယ္ေရာ လူၾကီးပါ အြန္လုိင္းကေနဘဲ ရတနာေတြရွာေနၾကပါတယ္ ရတနာေတြ ေပးေနၾကပါတယ္၊ မွ်ေ၀ဘို႕လည္းေမ်ာ္ေနၾကပါတယ္။ ထူးစမ္ေထြလာဓာတ္ပုံမ်ား၊ သတင္းထူးမ်ား၊ အက်ိဳးျပဳေဆာင္းပါးမ်ား ေပးပုိ႕ ႏုိင္ပါျပီ။

လာေရာက္ ေလ့လာ ဓမၼမိတ္ေဆြမ်ား

Popular Posts

Vistors (1-1-2012)

 
Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes